UUM Repository | Universiti Utara Malaysian Institutional Repository
FAQs | Feedback | Search Tips | Sitemap

Isu kecacatan bangunan dalam aspek penyelenggaraan


Tuan Kechik, Tuan Nurhasliza and Abdul, Siti Nabilah and Harun, Nuraini and Mohd Nawi, Mohd Nasrun (2013) Isu kecacatan bangunan dalam aspek penyelenggaraan. In: Simposium Pengurusan Teknologi, Operasi & Logistik (SIPTIK IV), 14-16 Mei 2013, Foyer Perpustakaan Sultanah Bahiyah UUM.

[img] PDF
Restricted to Registered users only

Download (168kB) | Request a copy

Abstract

Malaysia merupakan salah satu negara yang pesat membangun dari sektor pembinaan.Selepas kemelesetan ekonomi berakhir, industri pembinaan semakin sibuk dan menunjukkan pertumbuhan yang pesat dengan bantuan teknologi terkini dan pembinaan yang maju. Walaupun secangih mana bangunan itu dihasilkan, struktur sesebuah bangunan pasti tidak terlepas daripada kerosakan dan masalah kecacatan.Disebabkan masalah tersebut, kajian ini dijalankan untuk mengenalpasti isu-isu kecacatan bangunan dalam penyelenggaraan kecacatan bukan sahaja memberi kesan kepada keselamatan , kesihatan dan keselesaan pelanggan , tetapi juga akan menjejaskan rupa dan estetika bangunan.Dengan mengenalpasti isu kecacatan yang berlaku, langkah-langkah terbaik boleh diambil untuk mengurangkan kecacatan daripada berulang.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Additional Information: Penyunting Fadhilah Mat Yamin, Noorulsadiqin Azbiya Yaacob, Chong Khai Lin, Faizatul Akmar Abdul Nifa & Suria Musa. e-ISBN 978-983-2078-77-7 Anjuran Pusat Pengajian Pengurusan Teknologi dan Logistik (STML) dengan kerjasama Pusat Kerjasama Universiti-Industri (CUIC) Diterbitkan oleh: Universiti Utara Malaysia 06010 UUM Sintok, Kedah MALAYSIA
Uncontrolled Keywords: Kecacatan Bangunan , Sektor Pembinaan
Subjects: T Technology > TH Building construction
Divisions: College of Arts and Sciences
Depositing User: Dr. Sr. Mohd Nasrun Mohd Nawi
Date Deposited: 25 Aug 2014 00:55
Last Modified: 25 Aug 2014 00:55
URI: http://repo.uum.edu.my/id/eprint/11650

Actions (login required)

View Item View Item